Login    
image
STOŁÓWKA

 


Dział Żywienia tel 62 59-51-158 lub wew 157

Stołówka szpitalna znajduje się nad kuchnią centralną w pawilonie C

 

Poleca:

  1. Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej od godziny 12:00 – 14:30
    Prosimy o zamówienie obiadu do godz 10:00 w danym dniu tel. wew. 157 lub 158.
    Koszt obiadu  15z ł obiad pełen na wynos, 13 zł drugie danie na wynos, 14zł obiad pełen na miejscu, 12 zł drugie danie na miejscu, 3zł zupa, 5 zł śniadanie kolacja
  2. Ciasto własnego wypieku na wynos, duży wybór np. sernik z brzoskwiniami, makowiec z kruszonką, w-z, miodownik, szarlotka, drożdżówki, rogaliki, babeczki z , rureczki ze śmietaną
  3. Dania garmażeryjne własnego wyrobu na wynos np. galantyna drobiowa, schab z twarogiem, sałatki, galaciki wieprzowe lub drobiowe.
  4. Organizowanie bankietów do 50 osób na stołówce szpitalnej
  5. Organizowanie bankietów typu szwedzki bufet do 70 osób

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z jajkiem - cena 4 zł

 

 


Wartość odżywcza: kcal.-562;białko-20g.:tłuszcze- 29g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, jajko 1 szt 60g,majonez 5g, pomidor 30g, ogórek św.30g

 

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka -70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,) ,majonez dekoracyjny Winiary. olej rzepakowy ,żółtko 6% .ocet,musztarda,woda,gorczyca,ocet,sół ,przyprawy, aromat,przeciwutleniacz E 385,regulator kwasowości -kwasek cytrynowy.

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca,sezam ,seler

 


 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką konserwową – 4 zł

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, ser żółty 25g, szynka konserwowa 25g, pomidor 30g, ogórek św.30g

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka 70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,). Szynka konserwowa wieprzowa - ,(skład-mięso wieprzowe 81%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza, substancja sojowa zagęszczająca e 407,substancja konserwująca e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .Ser żółty gołda ,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant (azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26%

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką wieprzowa got.- 4 zł

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g szynka got,wieprzowa25g, pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
            Skład: bułka wrocławska  lub grahamka (mąka pszenna , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) , ser  żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) , szynka  wieprzowa got. - ,(skład-szynka wieprzowe 79%,woda,sól,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza. substancja  sojowa zagęszczająca e 407,substancja  konserwująca  e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ),
                     Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z polędwicą drobiową – 4 zł

 

 

 

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
        Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g polędwica drobiowa25g pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
Skład: bułka wrocławska lub grahamka  (mąka pszenna typ 500 , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) ser żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) ,polędwica  drobiowa -25g ,(skład-mięso drobiowe z kurczaka 61%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza .substancja  sojowa zagęszczająca żelujące e 407,e 425,substancja  konserwująca  e 500,substancje zagęszczające e 415,e417,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .
      Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

DROŻDŻÓWKA Z BUDYNIEM - 1,80 zł

Wartość odżywcza: kcal – 367 ; białko 7g;tłuszcze- 12g;węglowodany-60g
            Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, drożdże, budyń, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                   Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

 

 

 

DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ- 1,80 zł

Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, masło,drożdże, marmolada, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                    Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

Zamówienie i odbiór w kuchni szpitalnej telefon w.157 lub 158 od godz. 7,00 do 13,00

 

  
image
Aktualny jadłospis

Uwaga od 01.12.2018r. zmiana cen:


Obiad pełny na wynos..............................15 zł

II danie na wynos......................................13 zł

Obiad pełny na miejscu............................14 zł 

II danie na miejscu....................................12 zł

Zupa..............................................................3 zł

Śniadanie/ kolacja.......................................5 zł

Zupa mała w termopaku..............................2 zł

 

 

 

 

Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 21-05-2020r do 31-05-2020r

 

OBIADY PŁATNE

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów;

1.legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.: 1p -gluten pszenny, 1ż- gluten żytni, 1j -gluten jęczmienny,1o- gluten owsiany, 2- jaja, 3- ryby, 4- mleko, 5- seler, 6- gorczyca,7- ziarna sezamu, 8- soja

 

 

21-05-2020r

Obiad

Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5)filet pan. z pieczarkami 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g

surówka z marchwi i jabłek 120g kompot owocowy 250g

Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5) żołądki drob. w potr. 180g (*1p,*4,*5) ryż 200g

marchewka got.120g (*1p,*4) kompot owocowy 250g

 

 

 

22-05-2020r

Obiad – pieczarkowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) kotlet jarski 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g surówka z kapusty

kiszonej 120g kompot owocowy 250g

jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5)sos koperkowy100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

brokuł got. 120g (*4) kompot owocowy 250g

 

 

23-05-2020r

Obiad

Zestaw I – pejżanka 300ml.(*1p,*4,*5) klops duszony180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą120g

kompot owocowy 250g

Zestaw II – pejżanka 300ml.(*1p,*4,*5) pulpet180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g

kompot owocowy 250g

 

24-05-2020r

Obiad

Zestaw I – grysikowa 300ml (*1,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g

(*1p,*4 ) kompot owocowy 250g

Zestaw II – grysikowa 300ml (*1,*5) schab got. 60g (*5) sos biały100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałatka

z buraków 120g (*1p,*4) kompot owocowy 250g

 

25-05-2020r

Obiad

Zestaw I – zupa z groszku i marchewki 300ml. de Volaile 80g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g kapusta biała got.120g

kompot owocowy 250ml.

Zestaw II– zupa z groszku i marchewki 300ml. filet drobiowy got.60g sos biały (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

marchewka got.120g (*1p,*4,*5) kompot owocowy 250ml.

 

26-05-2020r

Obiad

Zestaw I – szpinakwa 300 ml (*1p,*4,*5) kotlet miel.z cebulą 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g kalafior got.

120g(*1p,*4) kompot owocowy 250ml.

Zestaw I I – szpinakwa 300 ml (*1p,*4,*5) galantyna wieprzowa 80g (*1p,*2,*5) sos biały100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g jarzynka got. 120g(*1p,*4) kompot owocowy 250ml.

 

27-05-2019r

Obiad

Zestaw I – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) udko drobiowe pieczone (*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą

120g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) udko drobiowe got. (*5) sos biały100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml.

 

 

28-05-2020r

Obiad

Zestaw I – żurek 300ml (*1p,*5,*8) bitka wieprzowa w sosie 150g (*1p,*5) kasza 200g (*1j) sałatka z buraków

120g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – jarzynowa 300ml (*1p,*4,*5) schab got. w sosie 150g (*1p,*5) kasza 200g (*1j) sałatka z buraków

120g kompot owocowy 250ml.

 

29-05-2020r

Obiad

Zestaw I – krupnik (*1j,*5) ryba smażona 100g(*1p,*2*3,*5) ziemniaki 200g sur z kapusty pekińskiej

z marchewką 120g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – krupnik (*1j,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos koperkowy 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

sur z kapusty pekińskiej z marchewką 120g kompot owocowy 250ml.

 

 

30-05-2020r

Obiad

Zestaw I– brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) gulasz wieprzowy 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g surówka z marchwi

i jabłek 120g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g surówka

z marchwi i jabłek 120g kompot owocowy 250ml.

 

31-05-2020r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) udko drobiowe got.(*5) sos potrawkowy 100g (*1p,*4,*5) ryż 200g

marchewka groszkiem120g (*1p,*4) kompot owocowy 250ml.

 

 

* ( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

 

 

DIETA NORMALNA

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:

1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.

1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny,1o - gluten owsiany, 2 - jaja, 3 - ryby

4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

21-05-2020r

Śniadanie – makaron na ml.300ml (*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb 60g (*1p,*1ż) masło 14g

(*4) pol. drobiowa 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5)żołądki drob. w potr. 180g (*1p,*4,*5) ryż 200g

marchewka got.120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

22-05-2020r E: 2238 kcal; B: 79 g; T: 75g; WW: 319 g

Śniadanie – kasza manna na mleku 300ml (*1p,*4) bułka z ziarnami 70g (*1p,*1ż,*7) chleb 30g (*1p,*1ż) masło

14g (*4 ) dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – pieczarkowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) kotlet jarski 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g surówka z kapusty

kiszonej 120g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

23-05-2020r E: 2241 kcal; B: 81 g; T: 78g; WW: 312 g

Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) jajko got 1

szt (*2) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – pejżanka 300ml.(*1p,*4,*5) klops duszony180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą120g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

24-05-2020r E: 2162 kcal; B: 79 g; T: 75g; WW: 316g

Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14 (*4 ) polędwica drob.40g (*8)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) dżem 1 szt. sałata

Obiad – grysikowa 300ml (*1,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g

(*1p,*4 )

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek śmiet.100g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

25-05-2020r E: 2215kcal; B: 72 g; T: 79g; WW: 332 g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło

14g (*4 ) pasztet drobiowy 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – zupa z groszku i marchewki 300ml. (*1p,*4,*5) ryż z warzywami 350g (*1p,*4,*5)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) kiełbasa śląska 70g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

26-05-2020r E: 2146 kcal; B: 82 g; T: 75g; WW: 314 g

Śniadanie – kasza jaglana na ml 300ml (*4 ) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż)

masło 14g (*4) golonkowa 40g kawa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – szpinakwa 300 ml (*1p,*4,*5) kotlet miel.z cebulą 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g kalafior got.

120g(*1p,*4)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – placek drożdżowy (*1p,*2,*4)

 

27-05-2019r E: 2154 kcal; B: 79 g; T: 75g; WW: 323 g

Śniadanie – pł.ows. na ml 300ml. (*1o,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło

14g (*4) szynka gotowana 40g (*8) kawa ml.250ml sałata

Obiad – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 2g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

28-05-2020r E: 2126 kcal; B: 76 g; T: 75g; WW: 319 g . Śniadanie –makaron na ml.300ml (*1p,*4) chleb 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 ) jajko got 1 szt (*2)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – żurek 300ml (*1p,*5,*8) bitka wieprzowa w sosie 150g (*1p,*5) kasza 200g (*1j) sałatka z buraków

120g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka konser.50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

29-05-2020r E: 2247 kcal; B: 73 g; T: 74g; WW: 340g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) bułka grahamka 70g (*1p,*1ż,*7) chleb 30g (*1p,*1ż) masło

14g (*4 ) dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad –krupnik (*1j,*5) ryba smażona 100g(*1p,*2*3,*5) ziemniaki 200g sur z kapusty pekińskiej

z marchewką 120g

Kolacja – chleb 100g (*1ż,*1p) masło 20 g (*4)twarożek śmiet.100g (*4) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

30-05-2020r E: 2285 kcal; B: 80 g; T: 73 g; WW: 327 g

Śniadanie – ryż na ml. 300ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g

(*4)polędwica drobiowa 40g (*8) kawa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) gulasz wieprzowy 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g surówka z marchwi

i jabłek 120g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

31-05-2020r E: 2146 kcal; B: 79 g; T: 75g; WW: 321 g

Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14 (*4 ) biała grzana 1 szt (*8)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) musztarda 1 szt.(*6) sałata

Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak got.(*5) sos biały100g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka groszkiem

120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

 

 

 

DIETA ŁATWOSTRAWNA

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów :

1.legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.

1p- gluten pszenny, 1ż- gluten żytni, 1j- gluten jęczmienny,1o- gluten owsiany, 2- jaja, 3- ryby,

4- mleko, 5- seler, 6- gorczyca, 7- ziarna sezamu, 8 -soja.

 

21-05-2020r E: 2146 kcal; B: 81 g; T: 75g; WW: 310 g

Śniadanie – makaron na ml.300ml (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) pol. drobiowa 40g (*8)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – zupa z fasolki szparagowej 300ml.(*1p,*4,*5) żołądki drob. w potr. 180g (*1p,*4,*5) ryż 200g

marchewka got.120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

22-05-2020r E: 2230 kcal; B: 79 g; T: 75g; WW: 317 g

Śniadanie – kasza manna na mleku 300ml (*1p,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło 14g (*4 )

dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – jarzynowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5)sos koperkowy 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g

brokuł got. 120g (*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

 

23-05-2020r E: 2246 kcal; B: 81 g; T: 78g; WW: 313 g

Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)

jajko got. 1szt (*2) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – pejżanka 300ml.(*1p,*4,*5) klops duszony180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

 

24-05-2020r E: 2158 kcal; B: 79 g; T: 75g; WW: 314g

Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14 (*4 ) polędwica drob.40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4)

dżem 1 szt. sałata

Obiad – grysikowa 300ml (*1,*5) schab got. 60g (*5) sos biały100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałatka

z buraków 120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmiet.100g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

25-05-2020r E: 2196kcal; B: 72 g; T: 78g; WW: 332 g

Śniadanie– zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło14g (*4 ) pasztet drobiowy 40g (*8)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – zupa z groszku i marchewki 300ml. (*1p,*4,*5) ryż z warzywami 350g (*1p,*4,*5)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konser. 50g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

 

26-05-2020r E: 2142 kcal; B: 81 g; T: 75g; WW: 314 g

Śniadanie – kasza jaglana na ml 300ml (*4 ) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) golonkowa 40g kawa

z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – szpinakwa 300 ml (*1p,*4,*5) galantyna wieprzowa 80g (*1p,*2,*5) sos biały100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g kalafior got. 120g(*1p,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka z indyka 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – placek drożdżowy (*1p,*2,*4)

 

27-05-2019r E: 2159 kcal; B: 78 g; T: 75g; WW: 323 g

Śniadanie – pł.ows. na ml 300ml. (*1o,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) szynka gotowana 40g (*8)

kawa ml.250ml sałata

Obiad – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) kurczak got. (*5) sos biały100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata

lodowa z oliwą 120g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 2g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

 

28-05-2020r E: 2138 kcal; B: 79 g; T: 75g; WW: 319 g . Śniadanie –makaron na ml.300ml (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) jajko got 1 szt (*2)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – jarzynowa 300ml (*1p,*5) bitka wieprzowa w sosie 150g (*1p,*5) kasza 200g (*1j) sałatka z buraków

120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka konser.50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

29-05-2020r E: 2243 kcal; B: 73 g; T: 74g; WW: 339g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło 14g (*4 )

dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – krupnik (*1j,*5) ryba z pieca 60g(*3,*5) sos biały100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sur z kapusty

pekińskiej z marchewką 120g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmiet.100g (*4) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jabłko 1 szt

 

 

30-05-2020r E: 2273 kcal; B: 78 g; T: 73 g; WW: 326 g

Śniadanie – ryż na ml. 300ml.(*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)polędwica drobiowa 40g (*8)

kawa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g surówka

z marchwi i jabłek 120g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

31-05-2020r E: 2142 kcal; B: 77 g; T: 75g; WW: 322 g

Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14 (*4 ) biała grzana 1 szt (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4)

sałata

Obiad – rosół z mak. 300ml (*1p,*5) kurczak got.(*5) sos biały100g (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka groszkiem

120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

*( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )