Login    
image
STOŁÓWKA

 


Dział Żywienia tel 62 59-51-158 lub wew 157

Stołówka szpitalna znajduje się nad kuchnią centralną w pawilonie C

 

Poleca:

  1. Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej od godziny 12:00 – 14:30
    Prosimy o zamówienie obiadu do godz 10:00 w danym dniu tel. wew. 157 lub 158.
    Koszt obiadu  15z ł obiad pełen na wynos, 13 zł drugie danie na wynos, 14zł obiad pełen na miejscu, 12 zł drugie danie na miejscu, 3zł zupa, 5 zł śniadanie kolacja
  2. Ciasto własnego wypieku na wynos, duży wybór np. sernik z brzoskwiniami, makowiec z kruszonką, w-z, miodownik, szarlotka, drożdżówki, rogaliki, babeczki z , rureczki ze śmietaną
  3. Dania garmażeryjne własnego wyrobu na wynos np. galantyna drobiowa, schab z twarogiem, sałatki, galaciki wieprzowe lub drobiowe.
  4. Organizowanie bankietów do 50 osób na stołówce szpitalnej
  5. Organizowanie bankietów typu szwedzki bufet do 70 osób

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z jajkiem - cena 4 zł

 

 


Wartość odżywcza: kcal.-562;białko-20g.:tłuszcze- 29g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, jajko 1 szt 60g,majonez 5g, pomidor 30g, ogórek św.30g

 

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka -70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,) ,majonez dekoracyjny Winiary. olej rzepakowy ,żółtko 6% .ocet,musztarda,woda,gorczyca,ocet,sół ,przyprawy, aromat,przeciwutleniacz E 385,regulator kwasowości -kwasek cytrynowy.

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca,sezam ,seler

 


 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką konserwową – 4 zł

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, ser żółty 25g, szynka konserwowa 25g, pomidor 30g, ogórek św.30g

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka 70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,). Szynka konserwowa wieprzowa - ,(skład-mięso wieprzowe 81%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza, substancja sojowa zagęszczająca e 407,substancja konserwująca e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .Ser żółty gołda ,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant (azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26%

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką wieprzowa got.- 4 zł

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g szynka got,wieprzowa25g, pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
            Skład: bułka wrocławska  lub grahamka (mąka pszenna , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) , ser  żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) , szynka  wieprzowa got. - ,(skład-szynka wieprzowe 79%,woda,sól,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza. substancja  sojowa zagęszczająca e 407,substancja  konserwująca  e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ),
                     Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z polędwicą drobiową – 4 zł

 

 

 

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
        Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g polędwica drobiowa25g pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
Skład: bułka wrocławska lub grahamka  (mąka pszenna typ 500 , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) ser żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) ,polędwica  drobiowa -25g ,(skład-mięso drobiowe z kurczaka 61%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza .substancja  sojowa zagęszczająca żelujące e 407,e 425,substancja  konserwująca  e 500,substancje zagęszczające e 415,e417,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .
      Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

DROŻDŻÓWKA Z BUDYNIEM - 1,80 zł

Wartość odżywcza: kcal – 367 ; białko 7g;tłuszcze- 12g;węglowodany-60g
            Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, drożdże, budyń, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                   Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

 

 

 

DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ- 1,80 zł

Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, masło,drożdże, marmolada, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                    Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

Zamówienie i odbiór w kuchni szpitalnej telefon w.157 lub 158 od godz. 7,00 do 13,00

 

  
image
Aktualny jadłospis

Uwaga od 01.12.2018r. zmiana cen:


Obiad pełny na wynos..............................15 zł

II danie na wynos......................................13 zł

Obiad pełny na miejscu............................14 zł 

II danie na miejscu....................................12 zł

Zupa..............................................................3 zł

Śniadanie/ kolacja.......................................5 zł

Zupa mała w termopaku..............................2 zł

 

 

 

Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 01-08-2020r do 10-08-2020r

 

OBIADY PŁATNE

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:

1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.

1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny,1o - gluten owsiany, 2 - jaja, 3 - ryby

4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

01-08-2020r

Obiad

Zestaw I – szpinakowa 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie chrzanowym 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

surówka z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – szpinakowa 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

surówka z marchwi z brzoskwinią 120g kompot owocowy 250ml.

 

02-08-2020r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. (*1p,*5) udko drobiowe pieczone (*5) ziemniaki 200g brokuł 120g (*4)

kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – rosół z mak. (*1p,*5) udko drobiowe gotowane (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

brokuł 120g (*4) kompot owocowy 250ml.

 

03-08-2020r

Obiad

Zestaw I– wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) bigos 300g (*5,*8) ziemniaki 200g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g

marchewka got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.

 

04-08-2020r

Obiad

Zestaw I– owocowa z mak. (*1p) kotlet miel. duszony 180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa

z oliwą 120g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – owocowa z mak. (*1p) galantyna wieprzowa 80g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot owocowy 250ml.

 

05-08-2020r

Obiad

Zestaw I – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)

sałatka z buraków 120g (*4) kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) schab got. w sosie 160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j) sałatka z buraków

120g (*4) kompot owocowy 250ml.

 

06-08-2020r

Obiad

Zestaw I– ryżanka 300ml.(*5) filet drobiowy panierowany 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g

surówka z kapusty świeżej 120g kompot owocowy 250ml.

Zestaw II– ryżanka 300ml.(*5) filet drobiowy gotowany 60g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki

200g marchewka got. 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.

 

07-08-2020r

Obiad

Zestaw I – pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) jajko sadzone 2 szt (*2,*5) ziemniaki 200g mizeria 150g (*4)

kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) jajko got. 2 szt (*2) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki

200g brokuł got. 120g (*4) kompot owocowy 250ml.

 

08-08-2020r

Obiad

Zestaw I– barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń rzymska 80g (*1p,*2,*5) sos 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g kalafior got. 120g (*1p,*4) kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pulpet 80g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

kalafior got. 120g (*1p,*4) kompot owocowy 250ml.

 

09-08-2020r

Obiad

Zestaw I– grysikowa 300ml (*1,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej

z ogórkiem 120g (*2) kompot owocowy 250ml.

Zestaw II – grysikowa 300ml (*1,*5) schab got.60g (*5) ziemniaki 200g sos biały100g (*1p,*4,*5)

marchewka gotowana 120g (*1p) kompot owocowy 250ml.

 

10-08-2020r

Obiad

Zestaw I– brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) de Volaile 80g ziemniaki 200g sur z kap. świeżej z koperkiem 120g

kompot owocowy 250ml.

Zestaw II– brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) udko drob. got (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ryż 200g

jarzynka got. 120g (*1p, *5 ) kompot owocowy 250ml.

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

 

 

Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 01-08-2020r do 10-08-2020r

 

DIETA NORMALNA

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:

1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.

1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny,1o - gluten owsiany, 2 - jaja, 3 - ryby

4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

01-08-2020r E: 2258 kcal; B: 84 g; T: 91g; WW: 303 g

Śniadanie – ryż na ml 300ml. (*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4)

masło 14g (*4) szynka z indyka 40g (*8) kawa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – szpinakowa 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie chrzanowym 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

surówka z marchwi i jabłek 120g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

02-08-2020r E: 2234 kcal; B: 95 g; T: 96g; WW: 306 g

Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4)

parówka grzana 1 szt. (*8) kawa ml.250ml sałata ketchup 1 szt dżem 1 szt

Obiad – rosół z mak. (*1p,*5) kurczak pieczony (*5) ziemniaki 200g brokuł 120g (*4)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

03-08-2020r E: 2126 kcal; B: 76 g; T: 75g; WW: 319 g . Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )

szynka gotowana 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) bigos 300g (*5,*8) ziemniaki 200g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

04-08-2020r E: 2287 kcal; B: 85 g; T: 81g; WW: 329 g

Śniadanie – ryż na ml. 300ml.(*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb 40g (*1p,*1ż) masło 14g (*4 )

jajko got 1 szt. (*2) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – owocowa z mak. (*1p) kotlet miel. duszony 180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa

z oliwą 120g

Kolacja – chleb 100g (*1ż,*1p) masło 20 g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – placek drożdżowy (*1p,*2,*4)

 

05-08-2020r E: 2285 kcal; B: 80 g; T: 73 g; WW: 327 g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4)

łopatka prasowana 40g (*8) kawa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)

sałatka z buraków 120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb zwykły 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser żółty 50g (*4) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

06-08-2020r E: 2172 kcal; B: 79 g; T: 80g; WW: 309 g

Śniadanie – makaron na ml 300ml. (*1p,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb 60g (*1p,*1ż) masło 14g (*4)

golonkowa 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – ryżanka 300ml.(*5) filet drobiowy panierowany 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g

surówka z kap.świeżej 120g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

07-08-2020r E: 2210kcal; B: 65 g; T: 78g; WW: 332 g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb zwykły 30g (*1p,*1ż) masło

14g (*4 ) dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – pomidorowa z mak. 300 ml (*1p,*4,*5) jajko sadzone 1 szt (*2,*5) ziemniaki 200g mizeria 150g (*4)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

08-08-2020r E: 2237 kcal; B: 80 g; T: 78g; WW: 312 g

Śniadanie – kasza jęczm. na ml 300ml. (*1j,*4) chleb 100g (*1p,*1ż) masło 14g (*4) szynka z indyka 40g (*8)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pieczeń rzymska 80g (*1p,*2,*5) sos 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

kalafior got. 120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

09-08-2020r E: 2051 kcal; B: 69 g; T: 73g; WW: 292g

Śniadanie – chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło 14 (*4 ) jajko got 1 szt (*2)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata dżem 1 szt

Obiad – grysikowa 300ml (*1,*5) kotlet schabowy 70g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z kapusty świeżej

z ogórkiem 120g (*2)

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

10-08-2020r E: 2219kcal; B: 73 g; T: 79g; WW: 332 g

Śniadanie – płatki ows. na ml.300ml (*1o,*4) chleb razowy 40g (*1p,*1ż,*7) chleb zwykły 60g (*1p,*1ż) masło

14g (*4 ) łopatka prasowana 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5)

ryż 200g

Kolacja – chleb 100g (*1p,*1ż) masło 20g (*4) ser topiony 50g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – herbatniki 50g (*1p)

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

 

 

Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 01-08-2020r do 10-08-2020r

 

DIETA ŁATWOSTRAWNA

 

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami podanymi przez producentów:

1 legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.

1p - gluten pszenny, 1ż - gluten żytni, 1j - gluten jęczmienny,1o - gluten owsiany, 2 - jaja, 3 - ryby

4 - mleko, 5 - seler, 6 -gorczyca,7 - ziarna sezamu, 8 - soja

 

01-08-2020r E: 2258 kcal; B: 84 g; T: 91g; WW: 303 g

Śniadanie – ryz na ml 300ml. (*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) szynka z indyka 40g

(*8) kawa z ml. 250ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – szpinakowa 300 ml (*1p,*4,*5) sztuka mięsa w sosie 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

surówka z marchwi i jabłek 120g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

02-08-2020r E: 2234 kcal; B: 95 g; T: 96g; WW: 306 g

Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) parówka grzana 1 szt. (*8) kawa ml.250ml sałata

dżem 1 szt

Obiad – rosół z mak. (*1p,*5) kurczak gotowany (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g brokuł 120g (*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

03-08-2020r E: 2126 kcal; B: 76 g; T: 75g; WW: 319 g . Śniadanie – kasza jęczmienna na mleku 300ml (*1j,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 )

szynka gotowana 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – wiosenna 300 ml (*1p,*4,*5) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5,) ziemniaki 200g

marchewka got. 120g (*1p)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – jogurt owocowy 1 szt (*4)

 

04-08-2020r E: 2287 kcal; B: 85 g; T: 81g; WW: 329 g

Śniadanie – ryż na ml. 300ml.(*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4 ) jajko got 1 szt. (*2)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – owocowa z mak. (*1p) galantyna wieprzowa 80g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)

ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20 g (*4) szynka konserwowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – placek drożdżowy (*1p,*2,*4)

 

05-08-2020r E: 2285 kcal; B: 80 g; T: 73 g; WW: 327 g

Śniadanie – zacierka na ml. 300ml.(*1p,*2,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)

łopatka prasowana 40g (*8) kawa z ml.250ml (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) kasza 200g (*1j)

sałatka z buraków 120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

06-08-2020r E: 2172 kcal; B: 79 g; T: 80g; WW: 309 g

Śniadanie – makaron na ml 300ml. (*1p,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4) golonkowa 40g (*8)

kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – ryżanka 300ml.(*5) filet drobiowy gotowany 60g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki

200g marchewka got. 120g (*1p)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) polędwica drobiowa 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

07-08-2020r E: 2210kcal; B: 65 g; T: 78g; WW: 332 g

Śniadanie – płatki ows. na mleku 300ml (*1o,*4) bułka 70g (*1p) chleb pszenny 30g (*1p) masło 14g (*4 )

dżem 70g kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – pomidorowa z mak. 300 ml(*1p,*4,*5) jajko got. 2 szt (*2)sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

brokuł got. 120g (*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek 100g (*4) herbata 250 ml. sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

08-08-2020r E: 2217 kcal; B: 80 g; T: 78g; WW: 307 g

Śniadanie – kasza jęczmienna na ml 300ml. (*1o,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło 14g (*4)

szynka z indyka 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – barszcz z mak. 300ml.(*1p,*4,*5) pulpet 80g (*1p,*2,*5) sos100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

kalafior got. 120g (*1p,*4)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) szynka gotowana 50g (*8) herbata 250ml. sałata

posiłek dodatkowy – jogurt naturalny 1 szt (*4)

 

09-08-2020r E: 2031 kcal; B: 69 g; T: 73g; WW: 287g

Śniadanie – chleb pszenny 100g (*1p) masło 14 (*4 ) jajko got 1 szt (*2) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4)

sałata dżem 1 szt

Obiad – grysikowa 300ml (*1,*5) schab got.60g (*5) ziemniaki 200g sos biały100g (*1p,*4,*5)

marchewka gotowana 120g (*1p)

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) golonkowa 50g (*8) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – pomidor 100g

 

10-08-2020r E: 2207kcal; B: 73 g; T: 79g; WW: 329 g

Śniadanie – płatki ows. na ml.300ml (*1o,*4) chleb pszenny 100g (*1p) masło14g (*4 )

łopatka prasowana 40g (*8) kawa z ml.250 ml. (*1ż,*1j,*4) sałata

Obiad – brokułowa 300ml.(*1p,*4,*5) kurczak w sosie słodko-kwaśnym 150g (*1p,*4,*5)

ryż 200g

Kolacja – chleb pszenny 100g (*1p) masło 20g (*4) twarożek śmietankowy 100g (*4) herbata 250 ml sałata

posiłek dodatkowy – herbatniki 50g (*1p)

 

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )