Zaloguj    
image
STOŁÓWKA

 


Dział Żywienia tel 62 59-51-158 lub wew 157

Stołówka szpitalna znajduje się nad kuchnią centralną w pawilonie C

 

Poleca:

  1. Obiady domowe 2-daniowe – na stołówce szpitalnej od godziny 12:00 – 14:30
    Prosimy o zamówienie obiadu do godz 10:00 w danym dniu tel. wew. 157 lub 158.
    Koszt obiadu  15z ł obiad pełen na wynos, 13 zł drugie danie na wynos, 14zł obiad pełen na miejscu, 12 zł drugie danie na miejscu, 3zł zupa, 5 zł śniadanie kolacja
  2. Ciasto własnego wypieku na wynos, duży wybór np. sernik z brzoskwiniami, makowiec z kruszonką, w-z, miodownik, szarlotka, drożdżówki, rogaliki, babeczki z , rureczki ze śmietaną
  3. Dania garmażeryjne własnego wyrobu na wynos np. galantyna drobiowa, schab z twarogiem, sałatki, galaciki wieprzowe lub drobiowe.
  4. Organizowanie bankietów do 50 osób na stołówce szpitalnej
  5. Organizowanie bankietów typu szwedzki bufet do 70 osób

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z jajkiem - cena 4 zł

 

 


Wartość odżywcza: kcal.-562;białko-20g.:tłuszcze- 29g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, jajko 1 szt 60g,majonez 5g, pomidor 30g, ogórek św.30g

 

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka -70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,) ,majonez dekoracyjny Winiary. olej rzepakowy ,żółtko 6% .ocet,musztarda,woda,gorczyca,ocet,sół ,przyprawy, aromat,przeciwutleniacz E 385,regulator kwasowości -kwasek cytrynowy.

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca,sezam ,seler

 


 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką konserwową – 4 zł

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g

Skład: bułka wrocławska lub grahamka-70g masło 20g, sałata, ser żółty 25g, szynka konserwowa 25g, pomidor 30g, ogórek św.30g

Termin ważności od daty wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC

Składniki: bułka wrocławska lub grahamka 70g (mąka pszenna , (mąka graham34,2% w bułce graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże piekarskie ,sól,cukier,). Szynka konserwowa wieprzowa - ,(skład-mięso wieprzowe 81%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza, substancja sojowa zagęszczająca e 407,substancja konserwująca e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .Ser żółty gołda ,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant (azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26%

Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z szynką wieprzowa got.- 4 zł

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g szynka got,wieprzowa25g, pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
            Skład: bułka wrocławska  lub grahamka (mąka pszenna , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) , ser  żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) , szynka  wieprzowa got. - ,(skład-szynka wieprzowe 79%,woda,sól,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza. substancja  sojowa zagęszczająca e 407,substancja  konserwująca  e 2502,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ),
                     Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

 

 

 

 

BUŁKA ŚNIADANIOWA z polędwicą drobiową – 4 zł

 

 

 

 

Wartość odżywcza: kcal.-517;białko-18.:tłuszcze- 26g,węglowodany- 59g
        Skład: bułka wrocławska  lub grahamka 70g, masło 20g, sałata, ser żółty 25g polędwica drobiowa25g pomidor 30g , ogórek św 30g   
Termin ważności  od daty  wyprodukowania 8 godzin .przechowywana w  ladzie chłodniczej od 4ºC do 8ºC
Skład: bułka wrocławska lub grahamka  (mąka pszenna typ 500 , (mąka  graham34,2% w bułce  graham), woda,kwas pszenny(suchy kwas pszenny-mąka pszenna,bakterie fermentacji)woda drożdże  piekarskie ,sól,cukier,) ser żółty gołda,(skład sera -mleko pasteryzowane ,sól,stabilizator(chlorek wapnia),konserwant(azotan potasu),podpuszczka,barwnik E 160b,kultury bakterii,zawartość tłuszczu 26% ) ,polędwica  drobiowa -25g ,(skład-mięso drobiowe z kurczaka 61%,woda,sól,skrobia ziemniaczana,wzmacniacz smaku  e 621.przeciw utleniacze e 301,e316 ,stabilizatory e 451,e450e452,barwnik e 124,dekstroza .substancja  sojowa zagęszczająca żelujące e 407,e 425,substancja  konserwująca  e 500,substancje zagęszczające e 415,e417,białko SOJOWE,ekstrakt przypraw i przyprawy ) .
      Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże, gorczyca, sezam,seler

 

 

DROŻDŻÓWKA Z BUDYNIEM - 1,80 zł

Wartość odżywcza: kcal – 367 ; białko 7g;tłuszcze- 12g;węglowodany-60g
            Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, drożdże, budyń, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                   Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

 

 

 

DROŻDŻÓWKA Z MARMOLADĄ- 1,80 zł

Skład: mąka pszenna tortowa, jajko, cukier, margaryna, masło,drożdże, marmolada, cukier waniliowy, cukier puder, mleko
                    Alergeny: gluten, jaja, orzechy, soja, mleko, drożdże

 

 

Zamówienie i odbiór w kuchni szpitalnej telefon w.157 lub 158 od godz. 7,00 do 13,00

 

  
image
Aktualny jadłospis

Uwaga od 01.12.2018r. zmiana cen:


Obiad pełny na wynos..............................15 zł

II danie na wynos......................................13 zł

Obiad pełny na miejscu............................14 zł 

II danie na miejscu....................................12 zł

Zupa..............................................................3 zł

Śniadanie/ kolacja.......................................5 zł

Zupa mała w termopaku..............................2 zł

 

 

Jadłospis dekadowy dla ZZOZ Ostrów Wlkp. od 31-10-2019r. do 20-11-2019r.

( zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu )

Wykaz alergenów zgodnie ze specyfikacjami przekazanymi przez producentów:1p-gluten pszenny,1ż -gluten żytni, 1o-gluten owsiany, 1j-gluten jęczmienny, 2 jaja, 3-ryby, 4-mleko, 5-seler, 6-gorczyca, 7- ziarna sezamu, 8- soja.

Legenda (*) produkt zawiera wskazany alergen.

 

Dział Żywienia nr telefonu 62 5951158 - dodatkowe informacje dla pacjentów na temat alergenów znajdujących się w potrawach danego jadłospisu.

 

31-10-2019r

Obiad

Zestaw I- brokułowa 300ml (*1p) fasolka po bretońsku 300g (*1p,*5,*8) ziemniaki 200g kompot 250ml

Zestaw II -brokułowa 300ml(*1p) potrawka z wieprzowiny 160g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g jarzynka gotowana 120g kompot 250ml

 

01-11-2019r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) udko got. sos biały (*1p,*4,*5) ryż 200g marchewka z groszkiem 120g (*1p,*4)

kompot 250 ml.

 

02-11-2019r

Obiad

Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1,*4,*5) ryba smażona80g (*1p,*2,*3)ziemniaki 200g sos grecki 100g(*1p,*4,*5) kompot 250 ml.

Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3) sos biały (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sos grecki 100g(*1p,*4,*5) kompot 250 ml.

 

03-11-2019r

Obiad

Zestaw I – grysikowa 300 ml (*1*5) filet panierowany 70g (*1,*2,*4) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – grysikowa 300 ml (*1*5) filet got 60g sos biały 100g(*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g kompot 250 ml.

 

04-11-2019r

Obiad

Zestaw I – wiosenna 300ml (*1p,*4,*5) kotlet szwajcarski 80g (1p,*2,*8) ziemniaki sałata lodowa z oliwą 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – wiosenna 300ml (*1p,*4,*5) schab got.60g sos biały 100g sos biały 100g(*1p,*4,*5) ziemniaki 200g

marchewka 120g kompot 250 ml.

 

05-11- 2019r

Obiad

Zestaw I – pomidorowa z mak.300ml (*1p,*4,*5) kotlet mielony z cebulą80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g surówka z kapusty pekińskiej 120g (*2) kompot 250 ml.

Zestaw II – pomidorowa z mak.300ml (*1p,*4,*5) galantyna 80g (*1p,*2,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)ziemniaki 200g surówka z kapusty pekińskiej 120g (*2) kompot 250 ml.

 

06-11-2019r

Obiad

Zestaw I – krupnik 300 ml (*1j,*4,*5 ) bitka wieprzowa w sosie 160g (*1p,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – krupnik 300 ml (*1j,*4,*5 ) schab got.60g sos biały 100g(*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g kompot 250 ml.

 

07-11-2019r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) udko pieczone (*5) ziemniaki 200g surówka z kap. świeżej 120g ( *2,*8) kompot 250 ml.

Zestaw II – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) udko got. sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchewka 120g ( *1p,*4) kompot 250 ml.

 

08-11-2019r

Obiad

Zestaw I – fasolowa 300ml (*1p,*5) kotlet jarski 80g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – jarzynowa 300ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3) sos biały (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałata lodowa z oliwą 120g kompot 250 ml.

 

09-11-2019r

Obiad

Zestaw I– barszcz z ziemn. (*1p,*4,*5 ) gulasz wieprzowy (1p,*5) kasza 200g (*1j) surówka z selera i jabłka 120g

(*2) kompot 250 ml.

Zestaw II – barszcz z ziemn. (*1p,*4,*5 ) potrawka z wieprzowiny (1p,*5) kasza 200g (*1j) surówka z selera i jabłka 120g (*2) kompot 250 ml.

 

10-11-2019r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) udko pieczone ziemniaki 200g brokuł got.120g (*4) kompot 250 ml.

 

 

11-11-2019r

Obiad

Zestaw I– ryżanka 300ml(*5 ) kotlet schabowy 80g (*1,*2,*4) ziemniaki 200g marchewka z groszkiem 120g (*1p,*4) kompot 250 ml.

Zestaw II – ryżanka 300ml(*5 ) schab got.60g (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchewka z groszkiem 120g (*1p,*4) kompot 250 ml.

 

12-11-2019r

Obiad

Zestaw I – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1,*4,*5) ryba smażona80g (*1p,*2,*3)ziemniaki 200g surówka z kapusty pekińskiej 120g (*2) kompot 250 ml.

Zestaw II – zupa z fasolki szparagowej 300 ml (*1,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5)ziemniaki 200g surówka z kapusty pekińskiej 120g (*2) kompot 250 ml.

 

13-11-2019r

Obiad

Zestaw I – kalafiorowa (*1,*4,*5) kotlet z pieczarkami 80g (*1,*2,*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłek 120g

kompot 250 ml.

Zestaw II – kalafiorowa (*1,*4,*5) udko got. sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sur. z marchwi i jabłek 120g

kompot 250 ml.

 

14-11-2019r

Obiad

Zestaw I – pieczarkowa z mak. 300ml (*1p,*4,*5) filet panier. 70g (*1,*2,*4) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – grysikowa 300ml (*1p,*5) filet got.50g (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków 120g kompot 250 ml.

 

15-11- 2019r

Obiad

Zestaw I – wiosenna 300ml (*1p,*4,*5) kopytka z kapustą kiszoną gotowaną 450g(*1p,*5) kompot 250 ml.

Zestaw II – wiosenna 300ml (*1p,*4,*5) ryba z pieca 60g (*3,*5) sos biały100g (*1p,*4,*5)ziemniaki 200g jarzynka got120g (*1p,*4,*5) kompot 250 ml.

 

16-11-2019r

Obiad

Zestaw I– pejżanka 300 ml (*1p,*4,*5 ) gulasz wieprzowy (1p,*5) kasza 200g (*1j) sałata lodowa z oliwą 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – pejżanka 300 ml (*1p,*4,*5 ) potrawka z wieprzowiny (*1p,*4,*5) kasza 200g (*1j) sałata lodowa z oliwą 120g kompot 250 ml.

 

17-11-2019r

Obiad

Zestaw I – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) udko pieczone (*5) ziemniaki 200g surówka z marchwi i jabłek 120g kompot 250 ml.

Zestaw II – rosół z mak. (*1p,*4,*5 ) udko got. (*5) sos biały 100g (*1p,*4,*5) ziemniaki 200g surówka z marchwi i jabłek 120g kompot 250 ml.

 

18-11-2019r

Obiad

Zestaw I– brokułowa 300ml (*1p,*5) kluski śląskie z sosem myśliwskim350g (*1p,*4,*5,*8) kompot 250 ml.

Zestaw II – brokułowa 300ml (*1p,*5) sztuka mięsa 60g (*5) sos biały 100g(*1p,*4,*5) ziemniaki 200g surówka z kapusty pekińskiej 120g (*2) kompot 250 ml.

 

19-11-2019r

Obiad

Zestaw I – grochówka 300ml.(*5 ) rolada wieprz. w sosie (1p,*5,*8) ziemniaki 200g surówka z kapusty świeżej 120g(*2) kompot 250 ml.

Zestaw II – jarzynowa 300ml.(*1,*4,*5 ) rolada z warzywami w sosie (1p,*4,*5) ziemniaki 200g marchewka 120g (1p,*4,*5) kompot 250 ml.

 

20-11-2019r

Obiad

Zestaw I – krupnik 300ml. (*1o,*5 ) kotlet miel. dusz.180g (*1p,*2,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków120g kompot 250 ml.

Zestaw II – krupnik 300ml. (*1o,*5 ) galantyna w sosie białym 180g (*1p,*2,*4,*5) ziemniaki 200g sałatka z buraków120g kompot 250 ml.